امروز:

غذاهای خوشمزه مخصوص گیاهخوارن

لپه با نان سنتی چپاتی

روش‌های زیادی برای پخت لپه وجود دارد. برای اینکه غذای خوشمزه‌ای داشته باشید باید بتوانید زمان کافی برای پخت آن اختصاص دهید. در جهان لپه‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها به زمان پخت متفاوتی نیاز دارند. بنابراین به هنگام پخت لپه به این نکته توجه داشته باشید.

(برای 4 الی 6 نفر)


مواد لازم:


§        250 گرم لپه


§        2 عدد پیاز قرمز متوسط


§        یک لیتر آب داغ


§        یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه


§        نمک به اندازه کافی


§        4 قاشق چایخوری روغن کلزا


§        یک قاشق چایخوری دانه خردل سیاه


§        دو قاشق چایخوری سیر


§        یک قاشق چایخوری زنجبیل


§        یک عدد گوجه فرنگی بزرگ خرد شده


§        دو قاشق چایخوری فلفل تند تازه و سبز


§        یک قاشق چایخوری گشنیز


§        یک قاشق چایخوری زیره


§        یک دوم قاشق چایخوری ادویه گرام ماسالا


§        دو عدد فلفل کشمیری


مواد لازم برای نان سنتی چپاتی:


§        200 گرم آرد


§        75 میلی لیتر آب ولرم


§        یک قاشق چایخوری روغن زیتون


§        کره به مقدار لازم


طرز تهیه:


ابتدا لپه‌ها را به مدت 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس آن را با سرد بشویید. پیاز قرمز را برش دهید و خرد کنید. سپس آن را کنار بگذارید. در یک ماهیتابه عمیق، با حرارت متوسط لپه را با آب داغ بپزید. زردچوبه و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه بپزد.


در یک ماهیتابه دیگر، روغن را حرارت دهید و دانه خردل را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه پیاز را به آن بیفزایید و اجازه دهید کمی نرم شود. سیر خرد شده و زنجبیل را به آن اضافه کنید و به مدت 6 الی 7 دقیقه با حرارت متوسط بپزید. گوجه فرنگی خرد شده و فلفل تند را به ظرف اضافه کنید و به مدت 2 الی 3 دقیقه بپزید. آن را هم بزنید تا نسوزد. همه ادویه‌ها را به آن اضافه کنید و خوب ترکیب نمایید.


کمی آب داغ به آن اضافه کنید. مواد را به لپه پخته شده اضافه کنید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید به مدت 3 الی 4 دقیقه با حرارت کم بپزد. برای درست کردن چپاتی، ابتدا در یک کاسه متوسط آرد را بریزید و آب و روغن را به آن اضافه کنید. اگر خمیر کمی سفت شد می‌توانید چند قطره آب بدان اضافه کنید.


خمیر را خوب مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت 5 الی 8 دقیقه در یک جای مناسب باقی بماند. بعد از یک ساعت خمیر را بردارید و با آن 8 الی 10 توپ درست کنید. روی محیط کار آرد بپاشید و خمیر را باز کنید. خمیر را در ماهیتابه داغ بریزید و به مدت 30 ثانیه هر دو طرف را بپزید. می‌توانید روی نان کره بمالید و لپه آماده شده را با آن سرو کنید.


نوش جان!


لواش به همراه سس موتزارلا، کنگر فرنگی و گردو


این نوع روش پخت برای کنگر فرنگی با نام à la Grecque شناخته شده است. طعم بی نظیر سس آن می‌تواند برای همه افراد لذت بخش باشد. شما می‌توانید از موارد دلخواه دیگر برای طعم بخشیدن استفاده کنید اما این گزینه‌ها بسیار عالی خواهد بود. لواش یک نان سنتی است که ضخامت بسیار کمی دارد. تهیه آن بسیار ساده است و می‌توان با اضافه کردن دانه‌ها و ادویه‌های دیگر همچون سماق، طعم بهتری به آن بخشید. اگر زمان کافی برای تهیه این غذا را ندارید می‌توانید آن را با لواش آماده سرو کنید.


(برای  4 الی 6 نفر)


مواد لازم:


§        یک کیلوگرم کنگر فرنگی


§        نصف لیموی تازه


§        یک قاشق غذاخوری سرکه سیب یا سرکه سفید


§        یک عدد پیاز کوچک


§        نصف هویج


§        یک عدد برگ بو


§        یک قاشق غذاخوری از گیاهان معطر همچون آویشن


§        یک حبه سیر


§        125 میلی لیتر روغن زیتون


§        400 میلی لیتر آب


§        نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم


§        برگ سالاد


§        لواش مزه دار شده با سماق


مواد لازم برای سس گردو:


§        50 گرم گردو


§        40 گرم خمیر نان


§        75 میلی لیتر آب لیمو


§        پوست لیمو یک دوم قاشق چایخوری


§        دو حبه سیر


§        100 میلی لیتر آب یخ


§        یک دوم قاشق چایخوری نمک


§        سه و یک دوم قاشق غذاخوری روغن زیتون


مواد لازم برای تهیه لواش:


§        170 گرم آرد ساده الک شده


§        یک قاشق غذاخوری آرد سبوس دار


§        یک قاشق چایخوری شکر


§        یک دوم قاشق چایخوری نمک


§        یک قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر


§        85 میلی لیتر آب یخ


§        دو قاشق چایخوری سماق


طرز تهیه:


ابتدا باید کنگر فرنگی را بپزید. لیموی برش خورده را در یک ماهیتابه بزرگ با سرکه سیب، پیاز، هویج، برگ بو، سیر و گیاهان معطر قرار دهید. روغن زیتون، آب، یک دوم از فلفل سیاه و یک و یک دوم از نمک را به آن اضافه کنید. کنگر فرنگی را برش دهید و به ماهیتابه اضافه نمایید. زمانی که همه کنگر ها آماده شد، آب کافی به آن اضافه کنید تا روی کنگرها را بپوشاند.


اجازه دهید بجوشد و سپس آن را با حرارت متوسط بپزید. بعد از پخته شدن کنار بگذارید تا کمی خنک شود. برای تهیه سس گردو، گردوها، آب لیمو، پوست لیمو، سیر، خمیر نان، آب یخ و نمک را در یک غذاساز بریزید. روغن را به آن اضافه کنید و خوب ترکیب کنید. سپس طعم آن را بچشید و در صورت نیاز دوباره به آن نمک اضافه کنید.


برای تهیه نان لواش، فر را با دمای 180 درجه از قبل گرم کنید. آرد، شکر و نمک را با هم ترکیب کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و آب یخ را به ترکیب اضافه کنید و خوب به هم بزنید. اگر زیاد خشک بود می‌توانید آب بیشتری اضافه کنید. اما اگر مرطوب بود باید آرد سبوس دار بیفزایید. آن را به مدت 4 دقیقه با سرعت کم تا متوسط هم بزنید. بعد از آماده شدن به مدت 30 دقیقه به آن استراحت دهید.


تکه‌هایی به اندازه گردو بردارید و در سطح پوشیده شده با آرد قرار دهید. آن را باز کنید و به مدت 20 دقیقه استراحت دهید. سپس آن را بپزید تا طلایی رنگ شود. بعد از 15 دقیقه از فر خارج کنید و روی آن باقی مانده روغن را بریزید و سماق بپاشید. برای سرو کردن کافیست برگ سالاد را در بشقاب بچینید و سپس روی آن پنیز موتزارلا بریزید و سپس کنگرهای پخته شده را قرار دهید. هویج، لیمو و موسیر قرار دهید .سپس سس را روی آن بریزید و با نان لواش میل کنید.


نوش جان!


راتاتوی فرانسوی


مواد لازم برای تهیه راتاتوی را می‌توان به آسانی با سایر مواد جایگزین کرد.


(برای 8 الی 10 نفر)


مواد لازم:


§        500 گرم بادمجان


§        500 گرم گوجه فرنگی


§        نمک


§        500 گرم کدوسبز


§        دو الی سه عدد پیاز بزرگ


§        4 قاشق غذاخوری روغن زیتون


§        دو حبه سیر


§        فلفل، شکر و سرکه برای طعم بخشیدن


§        یک چهارم قاشق چایخوری تخم گشنیز


§        ریحان یا برگ جعفری تازه


طرز تهیه:


بادمجان و کدو سبز را برش دهید. آنها را در یک صافی بگذارید و روی آن نمک بپاشید اجازه دهید به مدت یک ساعت خشک شود.


گوجه فرنگی را برش دهید. پیاز را به آرامی بپزید و سپس سیر را به آن اضافه کنید. بعد از نرم شدن پیاز، بادمجان و فلفل را اضافه کنید. روی آن را بپوشانید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه بپزد. گوجه فرنگی و کدو را اضافه کنید و سپس روی آن نمک، فلفل و کمی شکر و سرکه بریزید. بدون گذاشتن درب ماهیتابه، آن را به آرامی بپزید. 10 دقیقه آخر تخم گشنیز را اضافه کنید. سبزیجات نباید له شود پس آن را زیاد نپزید. آن را با جعفری یا ریحان سرو کنید.


نوش جان!


 

منبع: غذا برای گیاهخواران


نوشته شده در : پنجشنبه 19 دی 1398  توسط : هستی ناصری.    نظرات() .

برچسب ها: گیاهخواران ، غذا ،
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic